Tim Van Steenbergen steekt ORDAL in een nieuw kleedje

2 december 2013 Divers, In de pers
Ordal_Tim_Van_Steenbergen

Naar aanleiding van de 75e verjaardag van ORDAL, zorgt modeontwerper Tim Van Steenbergen voor een volledige restyling van het watermerk. Het resultaat vind je vanaf de komende feestdagen in de winkels terug.
Sinds de oprichting in 1938 produceert ORDAL natuurlijk mineraalwater en limonades. Een opfrissing van het gamma is een gepast cadeau voor de 75e verjaardag.

Van water naar mode (en terug)

De samenwerking tussen ORDAL en Tim Van Steenbergen kwam er niet zomaar. ‘We kennen Tim al bijna 10 jaar,’ vertelt Liesbeth Schelkens. ‘We ondersteunden in de loop der jaren verschillende mode-events, en zijn het werk van Tim steeds blijven volgen. Vooral zijn creativiteit en zin voor design bevalt ons. Vanuit dat oogpunt lieten we hem aan de slag gaan voor de restyling van ons eigen merk.’

Tim Van Steenbergen : “Toen ORDAL me vroeg om een nieuw model PET-fles voor water te ontwikkelen en de bijbehorende etikettering was ik aanvankelijk verrast. Alhoewel ik –als designstudio- al aan een resem van verschillende projecten heb gewerkt was dit ons eerste pure ‘industrieel’ project. De lange geschiedenis van ORDAL was een rijke bron waaruit ik een moderne vorm distilleerde maar met respect voor het verleden. Ondertussen is de etikettering uitgerold over de hele lijn, dus ook de glazen verpakking.

‘Tim is erin geslaagd om de 75-jarige geschiedenis van ORDAL op een hedendaagse manier weer te geven,’ aldus Schelkens. ‘Er zijn duidelijke verwijzingen naar de flessen uit de jaren 1950 en 1970, maar het geheel blijft zeer herkenbaar ten opzichte van de actuele huisstijl.’

2014: een jaar vol vernieuwing

ORDAL komt in het voorjaar van 2014 voor het eerst met water in PET-verpakking op de markt. Tim Van Steenbergen zorgde opnieuw voor het ontwerp en liet zich inspireren door de oudere flessen en ontwerpen van ORDAL.

Over ORDAL

ORDAL is gespecialiseerd in de productie van natuurlijk mineraalwater, limonades en siropen. Aan de basis van deze producten ligt het water uit de ORDAL-bron in de Antwerpse Kempen. Een breed gamma aan fruitsappen vult het assortiment verder aan. In 2012 versterkte de 3e generatie het familiebedrijf.

Contactgegevens ORDAL

– liesbeth.schelkens@ordal.be
– 03/485.51.11

Contactgegevens Tim Van Steenbergen
– mail@timvansteenbergen.com