Onze geschiedenis

 • 1938

  De oprichting van Ordal

  De focus ligt op het produceren en afvullen van vruchtenrijke suikersiropen. Op vraag van de fruitboeren uit de buurt, conserveert ORDAL eveneens krieken op zijn bekende suikersiroop.

 • 1940

  Extra afvullijn

  Het bedrijf kent een structurele groei en er wordt beslist om een extra afvullijn te plaatsen voor het afvullen van limonades en water.

 • 1975

  Stijgende vraag naar bronwater

  Algemeen stijgt de tendens naar gezondere voeding. Een gevolg hiervan is de stijgende vraag naar erkende waters en zo ook naar het bronwater van ORDAL.

 • 1988

  Water van Ordal wordt erkend als Natuurlijk Mineraalwater

  Dit is de hoogst mogelijke erkenning en het bevestigt de constante en evenwichtige samenstelling van het water.

 • 1990

  Overname van Cristal Mondorf

  ORDAL neemt Cristal Mondorf over. Een waterbedrijf uit Groot Hertogdom Luxemburg.

 • 2001

  Lancering FIT gamma

  Het FIT gamma wordt gelanceerd. Suikervrije vruchtenlimonades als aanvulling op de traditionele limonades.

 • 2005

  Overname Weldenhof

  ORDAL neemt Weldenhof over. Een bedrijf gespecialiseerd in de productie van artisanale vruchtensappen.

 • 2013

  Nieuwe look

  Tim Van Steenbergen geeft een nieuwe look aan het bestaande Ordal gamma en ontwerpt eveneens de PET flessen

Bedrijfsfilm

De Ordal bron

In Ranst, gelegen in de Antwerpse Kempen, bevindt zich de Ordal bron. De bron ligt op een diepte van 48m, net boven een ondoordringbare kleilaag. Vooraleer het water deze plek bereikt, wordt het jarenlang gefilterd door de verschillende zandlagen die zich in de Kempische bodem bevinden.

Het is tijdens deze lange reis dat het water zijn unieke smaak en samenstelling bekomt. Het Ordal water, bevat nagenoeg geen zouten en de evenwichtige samenstelling aan mineralen, maakt het water uiterst geschikt voor zowel een natriumarm dieet, als voor babyvoeding.

Ordal en het milieu

Het ORDAL water is een zuiver product van de natuur. Dat we op een bewuste manier omgaan met het milieu, is dan ook vanzelfsprekend:

 • Voor de productie van alle producten, gebruiken we uitsluitend 100% groene energie. Tot 30% van deze energie wordt opgewekt via eigen zonnepanelen.
 • De glazen flessen van Ordal worden oneindig lang hergebruikt. Gemiddeld wordt dezelfde fles 20 maal gespoeld en hergebruikt, alvorens ze gerecycleerd wordt om opnieuw gesmolten te worden tot een glazen fles. Voor de plastieken flessen, gebruiken we deels gerecycleerd materiaal en engageren we ons voor een steeds betere recyclage van de gebruikte materialen. In België krijgen zo reeds 93% van alle gebruikte verpakkingen een tweede leven
 • De Ordal producten worden verkocht binnen een straal van 200km rondom het bedrijf. Op die manier blijft de ecologische voetafdruk van het transport beperkt.